BLACK MOON BOYS – NUTHOUSE!

We schreven al in een eerdere recensie dat het Duitse platenlabel ‘Rebel Music Records’ dezer dagen bijzonder actief is met het promoten van groepen die zich hebben toegelegd op het brengen van rockabilly-muziek. De bands die in dit genre actief zijn kunnen daarbij van zowat alle uithoeken van Europa komen en zelfs van andere continenten.

Zo hebben we hier de cd “Nuthouse!” van de Canadese formatie ‘Black Moon Boys’ die toertjes zit te draaien in onze stereo-installatie. Het kwartet uit Montréal bestaat uit zanger Marc-André Pilon, contrabassist Olivier Pomerleau, gitarist Jeff Ray Holmes en drummer Eric Sandmark. Het dient gezegd dat ze er al vanaf het begin van de plaat stevig invliegen met de twee op de video’s te beluisteren nummers “Nuthouse!” en “Billy Bop”.

Muziekkenners zullen ongetwijfeld de invloeden van de rockers uit de jaren ’50 en ’60 herkennen in het werk van deze Canadese vetkuiven. De platen van Elvis Presley, Carl Perkins, Eddie Cochran, Johnny Cash en van de recentere brillantine-rockers Robert Gordon en Link Wray zitten zonder twijfel ergens geklasseerd in de discotheekverzameling van deze ‘Black Moon Boys’.

“Nuthouse!” is de eerste plaat van deze band en bevat elf nummers waarvan er tien nieuwe eigen composities in het rockabilly-genre zijn. De enige coversong op dit album is er één van het nummer “I Never Felt Like This” dat hun Canadese landgenoot Jack Scott in 1959 voor het eerst op plaat heeft gezet. Als groep opererend vanuit Montréal mocht er hier natuurlijk ook geen Franstalige song op ontbreken en die krijgen we dan ook in het nummer “Pleine Lune”.

Al het andere werk op deze cd blijft echter trouw aan de Engelse taal en aan de swingende rockabilly-sound. We noteren daarbij de rock’n’rollers “Sharkbait”, “Upside Down”, “Truth Or Dare”, “Time To Go” en het leuk meezingbare “Three Little Babes” als onze favoriete nummers uit het zeer genietbare album “Nuthouse!” van deze Canadese ‘Black Moon Boys’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rebel Music / Rockabilly Records

video